perut kecil

Bun adakah disini yg hamil 20 minggu tapi perut masih rata aja?

2 Các câu trả lời

Halo Bunda,  pada usia kehamilan 20 minggu atau 5 bulan, tinggi fundus atau puncak rahim berada pada setinggi pusar. Seiring dengan perkembangan janin, pembesaran rahim serta bertambahnya air ketuban maka kenaikan berat badan normal pada ibu hamil adalah sekitar 0.3-0.4 kg per minggu-nya. Untuk memastikan perkembangan janin Bunda, ada baiknya Bunda berkonsultasi dengan Dokter ya.

Normal sis , bukan nya bila kita tahu mengandung sahaja perut terus jadi boyot bawak anak 9bulan . 20minggu terlalu awal lagi tunggu 6,7 bulan baru nampak baby bump tu 🤭