Tak suka Sembelit

Hi bumil semua. Ada petua atasi sembelit tak ? Sis tak tahan bertapa lama2 di jamban sampai cram kaki2 nak membuang 😭😭😭 #sembelit #SeriusTanya #firstmom

29 Các câu trả lời

sy amek obimim jd kurang xd sembelit, n makan buah hari2 contoh apple hijau sbb murah n minum air masak byk

Banyakkan makan bendi dear . Insyaallah lancar . Bendi sedap rebus , goreng atau masak kari kentang je

makan dragon fruit. insyallh lancar.sy lepas mkn sebiji.esk ye mesti berak lancar.dah byk kali mcm tu

buah dan sayur. air secukupnya.. kalau masih sembelit, minta doktor beri ubat untuk mudah membuang..

klu sy sis sembelit jua 3 hri 😭 itupn nk kuatkn mnum air putih bru tk sembelit huhu

Banyakkan makan buah & sayur. Try makan buah naga. Confirm lancar je 💩

sama mcm sy.. rasa mcm dah makan byk buah n minum air kosong.. tp jd jugak

Sama dgn saya.. try makan prune sunsweet insha Allah lembut je keluar 😂

sy guna Nutrelle extra daripada eskayvie.. senang jer membuang

banyakkan makan sayur atau buah buahan..buah betik ibu