Berat naik 4.8kg pada 26 weeks pregnant

Bulan lepas semasa checkup di KK berat saya 69.2kg tapi sekarang berat saya naik sampai 74kg (+4.8kg) dan esok saya ada checkup di KK. saya pernah minum air gula pada 20 minggu pregnant and keputusan saya takada kencing manis. kalau berat saya naik mendadak adakah kemungkinan untuk nurse suruh saya minum air gula and suspect kencing manis? #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

Biase minum air gula mse awal pregnant ngan 7 month je… kalau x de gdm tu mmg x de dah minum air gula lagi…just jumpa pakar pemakanan je klo bab berat ni…

it's common klu berat naik mendadak kena minum air gula.