Pernah gugur weeks 7 (first time pregnant) minta nasihat dalam group ni apa patut buat🥺

Hiiii nak tanya saya pernah gugur weeks 7 bulan 1/2024, now saya pregnant weeks 6. Apa patut saya buat ya? Patut ke saya pergi scan dlu or pergi klinik terus? Saya baru berkahwin

4 Các câu trả lời

saya pun gugur bulan 8 tahun lepas... 12minggu.. jd pregnancy kali ni 5 minggu pun saya dah pergi scan klinik swasta.. Ade yg ckp boleh pegi KK..tpi tk semua KK terima awal utk bukak buku pink mcm KK saya 🤭

pergi je klinik mana2 utk confirmkan pregnancy. kalau pernah keguguran doktor akan bagi ubat kuatkan rahim n scan lagi. ikut je nasihat doktor ye. jaga diri dan kandungan baik2 ^^

kalau ada sejarah keguguran, sebaiknya ke kk berdekatan. dr akn pantau dri awal.

4mo trước

boleh je. tpi xpasti kalau kk lain. mcm sy dlu 4 weeks dh buka sbb sejarah keguguran bnyk kali. sbb nurse n dr sarankan buka awal.

rasa nya dah boleh pergi check up utk kesihatan bayi dan puan