Breastfeed mum 1 year experience

Breastfeed mum.. share sikit baby dah 1 year still pakai breastpad tak? Malam pakai bra tak?

15 Các câu trả lời

sya fully bf baby dh masuk 8m . kalo kat rumah x pakai breastpad tp bra tetap pakai sbb sya x biasa x pakai bra. breastpad plak sya guna masa keluar rumah. susu masi bengkak, kadang leaking kalo x pakai pad. prnh p rumah mak, baby asyik tido x sempat kosongkan breast.. leaking plak, nasib baik guna baju hitam.. so x brp ketara. lps dri tue, keluar rumah je sya akn guna breastpad.

2 bulan pertama ja pakai sbb badan xhabes adjust lg kuantiti susu ikot demand baby. lepas tu dh xpakai sbb jarang sngt dh susu melimpah. kcuali klau mkn bnda yg boost susu. tp slalu klau nak basah baju pon memalam ja sbb baby tido lama

Kalau susu jenis melimpah tu better pakai, kang bertompok je baju org tgok🤣.. malam2 mmg tak pakai bra, senang nk selak tapiiiiii kalau serumah dgn adik beradik atau sedara mara mmg wajib kena pakai bra ye

tak. siang malam tak pakai. leceh sngt nak pakai anak pun tiap2 masa je menyusu 🤣 kalau kat rumah sendiri tak pakai pun tak pe kecuali jenis air susu yg melimpah disarankan pakai lah.

2y trước

Wow best nye sis.. I still pakai bra sampai skrg.. kadang klau breast penuh bila baby menyusu ada leak.. susah

breastpad pakai masa awal2 je. lepas tu bila susu dah flow ikot demand baby, xde dh susu titis2 keluar awak. saya pakai bra 24h. kalau tak pakai xselesa. hee

depends mummy.. klau jenis susu meriah mmg pkai breast pad.. klau mlm xpkai sgt bra sbb x selesa dan x kemana pun.. senang nk selak

Hai. Breastpad pakai masa pantang je sis. Tapi depends kalau susu awak menitis banyak sampai basah bra boleh je pakai

2y trước

Tak juga banyak sis..

depend breast masing2.klo dh susu mlimpah smpai 1y pkai je la.klo susu x mlimpah even 2weeks,so xyh pkai la.

breastpad still pakai, tapi saya pakai yang washable. bra 24/7, hahah tak selesa la kalau tak pakai 😅

Saya tak pakai dah, sbb susu dh ikut demand baby. Masa mula mula je dia melimpah ruah.. Huhu