Kenapa ye klaw tk minum ubat acid folid. Sbb tk bleh telan langsung trus muntah2.??

Boleh tlong jelaskan

2 Các câu trả lời

New obimin dah try ke?Masalah sgt tu kalau tak dapat telan folic acid sebab sebab sebelum hamil pun dah start makan,3 bulan sebelum plan pregnant,Awal trimister lagilah perlukan folic acid,saya pun tak suka telan ubat sebab tekak rasa lain.Saya sanggup telan demi kesihatan dan kebaikan baby dalam kandungan.

Boleh consult dengan doktor. Mungkin doktor akan tukar acid folic jenis lain. Boleh baca kt sini apa kebaikan acid folic https://my.theasianparent.com/folic-asid-untuk-apa/?utm_source=search&utm_medium=app