Serah diri 22/3/2024 ni

Boleh tahu tak prosedur dia mcm mana , kena pergi pagi ke ? Apa yg perlu sy ready ya ? #SeriusTanya #firstmom

2 Các câu trả lời

better awk dtg pagi😆jgn lupa breakfast dulu sbab kdg nak tnggu Dr tu lama. Bwa buku pink, baju baby n ibu. Masa g hosp tu awk kena pkai sarung nti mcm sy pula pkai seluar nurse tu mrh😆kita x tau sbab first mom. Nti Dr akn cek jln then msuk wad utk tnggu bukaan. Kes sy air ketuban dah turun tpi xda contractions, cek jln masi 1cm, esok pagi kna induce ubat lpas 3jm Dr cek dah 3cm terus msuk labour room. Masa kat LR tnggu 13jam bukaan masi 3cm walaupun sakit contractions tu dah ada, nak try teran bdn lemah sgt sbab x smpat nak breakfast 🤭Last2 emergency czer, rasanya pling pnting ibu kena mkn tau sbab kita x tau bila2 masa je msuk LR sy first mom tu yg x tau sgt😆dahla x sempat breakfast, ingtkn pagi tu dah 3cm ptg bole bersalin🤭Apapun jgn lupa mkn ya utk tmbh tenaga

7mo trước

alaaaa syukur puan dan baby selamat 🤲, baik sis terima kasih untuk info nya, guna kain batik siap siap ya sis ? 😆 13 jam ya sis, lamaaa tuu Allah, semoga mental ni siappp

Bawak buku pink Better pakai kain sebab nanti mungkin kena check jalan Bawak semua keperluan kelengkapan ibu n baby… Better pergi pagi… Saya pernah pergi petang kena marah sebab doctor takdak😂 N of course ready mental fizikal… always be n think positive…

7mo trước

terima kasih sis noted ♥️, terasa dah debarnya, harap semua dipermudahkan insyaAllah, skrg masih takde tande² nak bersalin dh checkup semua okay, sptut nya kna bersalin 38 weeks tapi doktor tak paksa pula bersalin 38 weeks tu sbb kita gdm, dia bagi msa sampai 22/3/2024 skrg dh 39 weeks 3 days baby masih seronok lagi dkat dlm 🥹