Naik tangga lepas czer?

Boleh sy tahu kalau lepas czer pernah tak naik tangga untuk ke bilik?Rumah sy takdek bilik di bawah kena naik atas lepas discharge sari hospital. Macamana nak maintain masa pantang?

5 Các câu trả lời

Kalau ikutkan mommies czer tak disarankan gerak banyak2 for recovery. Mcm saya standby single bed kt ruang tamu, yg besi murah2 je sbb mmg dah plan malas nk pantang kt bilik atas. Tp ada kes saya baca lagi kesian mommy czer tu duduk kt flat 3 tgkat takda lift. Pulak anak dia kt nicu, hari2 dia kena turun naik sbb nk g hospital.

Sya sblm nie tido kat bawah jak puan.. tpi xtahan jga nak tgk bilik sndri 😅 lepas 2minggu sya tido kat bilik da 🫠 tpi trpaksa slow2 la

kalau rumah tu sis tak perlu nak jaga aurat, better sis beli tilam letak dekat bawah. bahaya jugak nak naik atas. risau ap² jadi.

Sebolehnya duduk bawah sis sebab saya dulu lepas czer duduk bilik atas, memang ambil masa lama nak sembuh.

Cuba tido kat bawah ke sementara ni. Sebulan dua. Mintak suami angkat tilam