Cradle Cap

Boleh share tak macam mane nak hilangkan cradle cap ni . Anak dah masuk 4 bulan 19hari , guna cream klinik bagi pun masih tak hilang2 . Ada cara lain tak ?

Cradle Cap
12 Các câu trả lời

Biar je. Tau geram jd mcm tu. Mcm ank sy dia alergi minyak Ap2 semua jd merah melekit kepala dia. Lg kesian tgok. End up sy biar je. Tk letak shampoo ke sabun ke ap jadah. Biar je. Masa mandi urut2 kepala buat bulatan cmtu. Skrg dh okay dh

1y trước

Ouh yeke . Anak saye pun macam tu , merah2 dan melekit . Sekarang stop dlu pakai minyak rambut dgn shampoo nak tengok perubahan . Terima kasih ye awk 🫰🏻

Cara mak saya guna kelapa parut. Letak dalam peti bagi sejuk. Then, balut dengan kain nipis, gosok atas kepala anak secara lembut. Cradle cap tu akn jadi lembut and tercabut. Anak saya buat macam tu alhamdulillah hilang semua.

anak sya pon kena ni..masa 2bln tu,sya letak baby oil je lepas mandi letak byk2 sampai ptg dah agak kembang kerak tu baru sikat pkai sisir lembut gosok slow2 time nk mandi.lepas mandi buat lg mcm tu 2 3 hari ilang dah

1y trước

Baik , terima kasih utk tips ❤️

Minyak zaitun original is the best untuk bagi kulit kering seperti, mommies boleh cuba ok. Dekat kedai orang jual2 kelapa santan mesti ada jual minyak tu. Selepas mandi boleh pakai 2 kali sehari Inshaallah sembuh

1y trước

Baik , terima kasih utk tips ❤️

Sama mcm anak saya,lepas saya tak pakaikan dia minyak rambut Alhamdulillah xde dh jadi mcm ni,lps tu saya tukar sabun mandi saya Pakai cetaphil.

1y trước

Yup sabun cetaphil amik head to toe .Dari umur dia 2bulan sampai skrg 4bulan saya xpakaikan dh minyak rambut,sebab waktu dh okey saya cuba bagi pakai minyak rambut carrie junior yg organic tu,tbe2 dia jadi mcm tu balik so saya tau anak saya mmng xblh pakai minyak rambut .

Lumur baby oil banyak2 sikit biar berladung kepala tu penuh minyak sampai cradle cap kembang. Buat bnyak kali sis

anak saya sampai jd berair walaupun dah Cuba letak minyak baby banyak2.last2 g klinik doktor cakap ekzema

1y trước

Baik , nanti saye cuba cara yg ini . Sebelum ni saye sapu krim klinik bagi , jadi gugur rambut anak saye 😭

Masa anak i masa shampoo gosok2 sikit lelama hilang and kekdang letak minyak sikit kt kulit kepala

1y trước

Saye dah cuba cara yg ni . Tapi bile kepala dah kering dia jadi merah2 melekit macam melecet pulk .

saya sapu krim doktor sblm ni,ok kejap je pastu jd balik.tu yg Cuba Vaseline baby

cuba sis beli snow whitee lotion. mana tahu berhasil . kita ikhtiar sahaja

1y trước

Dah guna jugak awk , tetap tak jadi ape .