22/10/2022 Due Date (GDM ON D/C) 38W

Boleh share contraction tu macam mana? (Jangan bagitau macam segugut sebab saya taktau macam mana rasa dia) Nurse cuma bagitau 3 tanda 1) perut mengeras sampai sakit pinggang. 2) Pecah air ketuban 3) Keluar darah Tapi bila perut mengeras dia akan tekan/sakit sikit blah bawah tu. Tapi tu kejap2 je la macam baby tengah mengeliat tu. Setakat ni gerak dia ok je. Last scan dr cakap kepala dia memang dekat bawah cuma tak masuk laluan je. 1) senaman kupu2 dah buat 2) Turun naik tangga memang setiap hari sebab rumah takde lif (tingkat 3) mengah uii 3) Jalan banyak pon dah Doakan saya dapat bersalin sebelum due date ye. 🥰

1 Trả lời

Contraction tu rasa dia mcm perut mngeras extra sikit. Sakit dari blkg badan ke pinggang ke perut smua tu sakit. Duduk ke jalan ke baring ke apa smua dia tetap sakit. Kalau muka smpai berkerut tahan sakit tu, itulah contraction. Semoga sis cepat dan mudah bersalin aamiin. Doakan sy juga. Sy due 20/10. Masih takda tanda. Sama juga dah buat mcm2. Baby masih selesa didalam huhu.