Selsema batuk dan hidung tersumbat 13weeks

Boleh makan ubat apa utk kurangkan selsema #pleasehelp

5 Các câu trả lời

Sy pon mcm sis.. Skang 14 mggu mmg idong dok sumbat gak.. Plus sy ni mmg sblm ngandung pon ade resdung.. Xley habuk xley sejuk xley byk benda laa.. And dr start tau mengandung sampai skang mmg idung sumbat... Sy ade tnye kak and adik ipar sy yg doctor.. Diorg kate boleh makan ceterizine/loratadine.. Tp kalo boleh jgn kerap sgt... Tp since ni baby first sy selepas 2 tahun lebih kawen, sy x berani nak makan sgt.. So far ade laa 3x yg sy makan.. Cume ape sy wat, vicks yg kita ley sedut kot idung tu mmg jadi bestfrenzzz sy.. Kalo sumbat je sy sedutt yg tuu... And alhamdulillah boleh tdo..tp xde la sumbat skali teros ok.. Mmg cmtu laa rutin sy malam2 n kadang2 siang pon same.. Semoga membantu

Saya pun selalu sebab ada resdung. Kalau time tak tahan sangat saya telan paracetamol je. Atau pakai minyak angin dekat hidung. Sebab ubat lain kuat dos, risiko pula nanti. Panadol ok tapi beli yang farmasi punya. Semoga cepat sembuh sis

haritu sya pun ada symptoms mcm awaktu pergi pharmacy nk beli ubat batuk, ubat selesema dgn hidung sumbat...dorang ckp ibu mengandung xblh mkn ubat batuk , selesema dgn hidung sumbat tu..dorang bgi panadol biasa jk...panadol regular jk

Pergi klinik sis, tanya doktor, sbb sya tau ubat selsema ibu nngndung tak boleh makan. Saya selsema jugak hri tu, tapi mmg tak makan ubat, smpai la lega sendiri.

Sy jmpe dr, dr bg antihistamine. Dos sehari sekali shj. Boleh jgk utk gatal2. Cetrizine.