Boleh ke ada susu bdn balik wlmpn dh stop 2 thn?

Boleh ke sy nak produce susu bdn balik if dah lama stop, 2 thn. Teringin nk bg susu bdn balik sbb dlu kurang ilmu. Anak dh dua tahun. Kerap sakit, jd mcm nk try susu bdn cuma tak tahu boleh ke nk ada susu kalau dh lama. Anak for sure tolak direct bf.

3 Các câu trả lời

2thn dah boleh makan. xperlu dh bagi susu bdn. sbb susu bukan 1 keperluan penting utk die skng ni. anak cpt sakit bukan sbb x bagi susu bdn. nowadays mmg byk penyakit, virus itu ini. bukan takat bdk je cpt sakit, org dewasa pon ade yg cpt sakit. satu lagi dari segi pemakanan and persekitaran. byk kn bgi anak mkn healthy food. protein, karbo, sayur buah buahan yg tinggi vit c, mcm orange. elakkan bgi minuman manis, vitagen ke air kotak ke. bgi mnum air masak lebih. no snack food, junk food, process food, burger sosej nugget fishball coklat jajan2, gula2. fast food, mcd kfc and so on. krg kan bwk anak ke tempat crowded and tertutup since covid pon dh mula start balik kan. ptg2 ajak anak keluar kan peluh. jalan pusing taman ke pegi playground ke. main tendang2 bola kt porch rumah ke. kalau anak hantar pengasuh, ajar dia jgn kongsi plate spoon cup straw bottle dgn org lain.

2y trước

Thank youuu

kalau utk 2tahun susu bukan stu keperluan lagi awak. banyak kan nutrisi dalam pemakanan baby.

xperlu lg..