nak tanyaaa

boleh ke kalau tengah mengandung , makan makanan pedas sangat ? waktu mengandung ni kerap sangat nak makan pedas

4 Các câu trả lời

Saya almost everyday masak sambal, and mesti ada cili for daily meals (cili / serbuk cili/ etc) asal pedas Ikut individu juga, makan jangan sampai sakit perut, as long as tiada effect should be okay, ada sesetengah bila pregnant je badan tiba tiba tak tahan pedas pun ada juga, try and error ☺️

Saya awal dulu takut. Tp skg saya makan pedas nak hilangkan mual sebab bila saya kepedasan, saya tak sempat nak mual 😂 so far ok. Saya selang sehari pak gembus, wong solo, 3 budak gemuk. Kadang tu ada la rasa senak tapi saya berak tak cirit. So okay je.

kalau time makan takda apa2x effect mcm muntah, cirit birit, pedih ulu hati rasa okay je kot. sblm pregnant saya kuat makan pedas, tapi sejak pregnant tak bole sgt, makan pedas sgt, mula sakit.

Takde apa pun makan pedas. Dah pernah tanya doc, dia cakap pedas tu kita je rasa tapi antara perut tahan dengan tak je, kalau tak tahan pedas sangat takut sakit perut tu je masalah dia 😄