nak tanya untuk mommy bersalin

boleh ke bawak susu tepung ? sbb takot kita tk ad susu just persediaan saja incas pam2 tk ad susu sy sedang siapkan barang bersalin just tanya utk persediaan takot tak ad susu 😭😭 ##bantusharing #pleasehelp

2 Các câu trả lời

X perlu pun bawak susu formula. Botol susu pun ada certain hospital x bg bawak tapi kalau nak bawak jugak, kena sorok2 la. Jgn risau kalau takut x ada susu. Dekat wad tetap ada stok susu formula diorang yg tinggal utk dipanaskan je kalau terdesak nak guna. Kalau first time mom, biasanya akan ada nurse yg akan ajar mcm mana cara nak menyusukan baby. Tapi bergantung pd hospital la jugak. Masa sy bersalin anak first kat HUKM, ada nurse dtg ajar cara menyusukan anak. Yg penting kena set dari awal dekat mindset susu badan tu ada. Baru otak akan hantar signal kat hormon utk produce kan susu yg cukup kat breast

1y trước

ya in sha allah terima kasih 🥹

hospital tidak benarkan bawa.. nk bf anak bljar bnyk ilmu penyusuan.. mindset wajib jaga

1y trước

baikkk terima kasih 🥹🥹