CARA UNTUK HILANGKAN RASA MUAL & LOYA

Boleh bantu saya untuk menghilangkan rasa mual&loya yang saya hadapi..Makanan apa yg sesuai untuk hilangkan rasa ini sedangkan saya baru hamil 6 minggu.. ##bantujawab

5 Các câu trả lời

prgnant 10 mnggu. sya tgh brtahan dgn mnum sunquick perah limau sbiji. tapi still mcm ni. hari ke3 mkan pil obimin, mmg akan ada muntah dlam sehari. nasi jgn ckplah 1/2 senduk jaa sehari. penat tu jgn ckp, fade up, rasa give up. tklarat mau hdap. dahlah ini anak first. soal tips bnyak try n error. sbb tk stiap bdan sma. sya still mncuba utk bdan sndri. smogaa kita sma2 kuat ya.

Cuba try minum air halia campo perahan lemon..sy pun dpt tip dari dlm ni jgk. Alhamdulillah.kurang la skit..klu x pedih je ulu hati ni..tu yg rase loye sangt.tp sy cube tip tu. Kurang da pedih ulu hati dn loya. Agin pun asek kuar je..

3mo trước

sya bnyk minum air limau kurang ckit rase loya

Kita minum apple asam boi takde gula..hilang loyaaa...tekak mmg pahit ajeee Kan..

cuba makan buah

limau nipis

3mo trước

wah baru tengok tip ni.. nnti sy cuba.. tak larat hadap mual loya..