Minum Air Gula

Boleh bagi TIPS untuk tak muntah slps minum air gula? 1st time minum muntah habis n kena repeat besok pagi 🤮 #advicepls #ingintahu (24/3/2021) UPDATE: TQ korang bagi tips! Btw gambar tu aku curi kt google ye 😆 mmg dkt kk akan dpt gelas besar kedabak biasanya kedai makan guna buh jus sejuk tu ha. Penuh segelas. Alhamdulillah kali kedua repeat minum air gula tak muntah! Happy sgt berjaya harungi 2jam dengan tido dalam kereta je😂 husb pun byk bg kata semangat ❤ btw ni yg aku buat supaya tak muntah walaupun kepala sedikit pening lps telan tu ; - Stop consume air masak lepas bangun tidur kalau nak minum pun better sebelum tidur n kencing pd pg hari sblm ke klinik (sgt membantu sbnrnya sbb yg 1st minum air gula aku terlalu byk consume air sampai penuh perut n ended up perut bergelojak) - Aku minum 2kali teguk sbb perit tekak n tak bilas dgn air masak sbb takut loya. aku biar je tekak perit kejap n telan air liur bebanyak 😂 - Jangan bangun mengejut lepas minum air gula,take time duduk dlu bagi lega sikit kalau rasa pening boleh standby minyak angin dlm poket utk hidu atau sapu. - Jangan byk bergerak pegi kesana means korang boleh kill time dgn tido atau pun duduk je ats krusi kt klinik tu. - Aku pun kurangkan pgg fon sbb bila tgk lama screen akan jd pening jadi elakkan. - Positifkan minda, jgn fikir nk muntah, jgn layankan sgt takut nk minum air gula tu, air gula tu tkdela seteruk yg aku digambarkan oleh ibu2 yg berpengalaman minum sampai takut nk minum. air tu takde la terlalu manis sampai kau blh dpt strok kt situ jugak. rileks je air glukos ni bkn air gula yg mak2 kita buat air kt dapur tu. Tktau boleh google air glukos ni cemana. Ok korang yg mana blm minum tu i wish tht uolls tak sangkut kencing maneh n goodluck! 💘

Minum Air Gula
49 Các câu trả lời

Nak tanya siapa y tahu result dia bpe lama bg kk bgtau..sbb sy mnum smlm..nurse ckp klu xde pape dorg x bgtau..tp klu ada gdm dorg coll..tp ni xde coll lg..rsau tgu.

4y trước

Mcm sy, masa next checkup nurse akan bgtau result tu.

Sy pun rse mual lps minum... sy kumur lps minum air gula sbp tekak rse payau.. Mse minum sekali teguk je.. jgn amik nafas. Dan sy duduk je xbring lps minum

Sy belum mnum lagi mgkn coming soon tapi yg sy baca ramai suruh sediakn minyak angin lps mnum air gula bau minyak angin atau sapu kasi loyer tu hilang skit

saya baru lepas minum pagi tadi . anggp je macam air masak 😅 saya minum sekali gus je .alhamdulillah takda rasa muntah cuma pening sikit je ☺️

Saya pregg dah masuk 3buln dah pregg pun ank kedua nii . Ank frst 5thun dah . Sy tk pena mnum air gula . Trign nk mnum masuk trmst 2 nuu

saya okey pula minum air gula 😂 takde rasa apa pun mungkin sebab time ngandung memang suka benda manis jadi air gula ni rasa sedap

dulu xde lg minum air gula..ni preggy anak ke 3..mmg 1st minum nk muntah..tp x muntah tahan kn je.. juz penin...

sy da 3 kli minun. pgi td minum lgi tp sy lambat bilas mulut, jdi rasa nak muntah. sy rasa lpas minum tu, kne bilas dgn air.

sy takut jugak mula2 nak minum sbb tekak dah loya sbb puasa,tapi bila minum..yummy sedapnya rasa MCM ada perisa orange

cuba tidur. Masa minum mcm tu juga. loya. mmng cuba tutup mata.xpikir psl muntah bgai. cuba pikir benda lain.

4y trước

lps minum sy masuk kereta terus tido 2jam 😆