minum guna botol susu

hi boleh bagi pencerahan tak kenapa lps setahun tak digalakkan minum susu guna btol susu ? ada saya terbaca org ckp nnt gigi anak reput , btul ke ? sy mmg kurang sikit pengetahuan bab susu botol ni sbb anak sy bf sejak lahir cuma baru2 ni shj sy bagi dia susu fm sbb sng kalau tinggal2 dgn org nnt tkdelah bergantung pd susu ibu je.. ank sy skrg sthun 1 bulan , mnum btol susu sehari 2 kali je kdg2 1 kali sje dan tk lebih 10 oz dlm sehari.. selain tu sy ada kenalan yg ada ank 4 tahun dh tahun ni tapi dia masih minum susu pakai botol 😅 tak ke terlalu lama tempoh minum susu and guna botol tu .. sbb setahu saya lah susu ni bila budak dh mkn bukan lg keutamaan kan .. klau nk bg pun boleh bg yg fullcream dlm kotak tu kn .. mohon share ye ilmu ttg susu fm &botol ni dan maaf klau saya ada tersalah ckp #seriusnanya

1 Trả lời

pndpt sy klu blh by 2y ank minum susu pkai cawan..sbb risiko karies gigi. tu nak kena cabut..ank kecik jumpa dentist bkn sng nk handle. skrg ank sy pun masih guna botol (1y7m), kena rajin gosok gigi ank, check gigi anak. and now slowly nk transit guna cawan.

9mo trước

kalau guna cwn kan sis, cwn yg ade straw tu pun boleh kan ? sbb ank sy pndai cwn straw tu je.. and kena asingkan tak cwn air masak dgn cwn susu dia ? ke boleh je satu cwn ? cuma mcm leceh pula ye nk kena kerap2 basuh lps susu nk guna utk air masak lagi