menu untuk baby 6bulan lebih

boleh bagi idea tak nak bagi makan apa lagi. ni asyik bubur nasi ayam/lobak/parkchoy ja. kadang puri lobak dgn snek buah tembikai dll. hmm kalau mcm garam tu tak bleh campur kan dlm makanan baby. apa yg boleh bagi seasoning ya? #firstbaby #firstmom #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Makanan baby tak perlu seasoning macam garam gula. Kita je nampak tak sedap, tapi deria rasa baby lain. Baby makan of course ada rasa. Kalau dah dinodai dengan garam + gula mmg itu jelah yg diminta nye nanti. Kalau nak seasoning puan boleh cuba serbuk ikan bilis homemade atau CFS dan banyak lagi seasoning sesuai untuk baby. Kalau masa baby 6 bulan menu nye mmg pusing² situ je. Ni ada cth menu sy tgk kat website , boleh rujuk link ni https://www.mariafirdz.com/2014/09/resepi-untuk-bayi-6-8-bulan.html

utk rase masin letak batang saleri..manis pumpkin or ubi oren