Mkn suppleman

Blh tak ibu hamil mkan ubat trauma?

4 Các câu trả lời

ubat setraline ke sis? ubat depresi ni klu perlu doc akan beri.. mcm sy.. doc ada ksi saya dgn dos yg tinggi sbb masalah trtentu.. sy mmg ada depresi dri umor 19.. so sy mmg dah biasa mkn ubat camni.. cuma bila dah mengandung ni.. sy x mkn sbb ubat camni biasanya ada dadah.. wlaupun x bnyak.. tetap ada dadah. cuma klu dah msuk wad tu.. x leh nk ckp apa.. mmg tadah ja lah klu dia ksi.. ubat tu mmg buat kita tenang tapi effect kat baby nnti..

ubat sertraline dan escitalopram paling selamat utk ibu hamil n menyusu.. jgn risau baby.. risiko pada baby tu tak setinggi risiko jika ibu mengalami mental tak stabil atau trauma. risau jika berbuat perkara diluar dugaan.. ibu mesti sihat dulu dari segi mental dan fizikal baru boleh harungi kehamilan dan motherhood dgn baik..

Dr sy ckp citalopram boleh. Sy ad bipolar tp sy dh stop mkn ubt hnya terapi shj. Maknya biul tkpe, jgn anknya. Sy adik beradik smua jmpe psych.

Ubat trauma? Apa tu, cuba cerita dengan lebih details 😅 Kalau prescribed by doctor, dan suitable for pregnant, then boleh lah consume.