Bleeding 7w

bleeding ? Spotting? Skali dgn clear white discharge ? Saya ada spotting ni dalam 2 harini. Adakah Sy perlu ke hospital ? Adakah tanda2 tak baik? Tp kelmarin, ada bersama dgn suami. Boleh bg pendapat kawan2. Sy Takut #firstmom

Bleeding 7w
4 Các câu trả lời

Tolong ya kalau awak dah tau awak pregnant, usahakan dulu tahan nafsu untuk BD. Sebab sekarang pun kandungan still fragile. Saya nasihat ni sebab saya dah lalui mc lepas kerana BD with husb 🙏🏼 Doktor and nurse marah saya sebab tengah awal2 tu pun sibuk jugak nak BD. Diorang marah sebab saya ttc dah lama, saya ada app pun muka dorang lah yang saya hadap. Next pregnancy ni dah siap kena warning awal2. kena extra berjaga2. And, tolong ya. Pergi klinik skrg. Cakap je awak preg and ada bleeding. Usahakan mintak duphaston. Kalau klinik tu taknak bagi, awak pegi klinik lain. Cari klinik ibu & anak atau klinik pakar puan.

Saya pernah juga mcmni. Sebab badan penat saya rasa. Sebab pergi klinik doktor kata awal hamil memang kadang keluar mcmni. Dia suruh monitor, bed rest alhamdulillah takde dah. Kalau boleh awal mcmni jangan bersama lagi. Saya pun first pregnancy sekarang. Tapi tunggu kandungan kuat dulu (second trimester). Husband kena sabor hehehhe

saya pernah mcm ni jgkk.. elakkan untuk bersama dluuu... sbb kandungan still baru lagi... lpas tuh saya mkn folic asid hari² tanpa miss.. bedrest yg secukupnya... alhamdulillah okayyy.. klau terjadi mcm ni , and risau.. pergi jumpa doc... sblom apa² jadii.. in sya allah semoga dipermudah semuanya

better check hosp sis.