Berpantang sendiri atau dlm pantauan keluarga d kampung?

Bismillah. Sy nak mint pendapat sy first time mom, n skg week 20. Sy tgl kat selangor dgn suami (suami kerja sn), so memandangkan sy asal sabah, sy igt sy nak melahirkan kat sabah. n InsyaAllah masa berpantang ada mak sy yg blh tgk kan. (due dlm bulan 3 thn depan). Suami sy setuju n hnt sy balik ke sabah. Sy balik awal sbb xnak perut besar bru naik kapal. Masalah nya skrg, sy nak ikut suami sy balik selangor pula habis dia cuti ne. 😭😭😭 Asyik nangis je nak jauh dr suami. Hati sy tak tahan pula rasanya. Sy mint pendapat momies to be semua ataupun yg dah ada experience😢, rsnya boleh tak n mampu tak sy tu berpantang sendiri d selangor n jaga baby klu sy nekad ikut balik ke sana? Sy dua hati sgt dlm dilemma. Klu sy beranak d selangor, suami at least blh cuti seminggu dua utk bantu awal² dlu. Family sy mmg xda dpt dtg tlg pantau d slngor sbb mama sy working mom. Mentua pula sakit lutut tak larat nak jln lama n jauh. Maaf klu soalan n tindakan sy nmp tak berasas tp feelingnya real n sy bingung. #advicepls

1 Trả lời

pantang je rumah sendiri. hired cl. sempat lagi nak kumpul duit tu. lps tu nnti mntk tlg jiran2 sebelah, utk msakan makanan pantang, atau suruh husband crik org yg boleh hantar kan dkt rumah. byr je nnti dgn org tu.