ada tips nk redakan ketulan di breast? sy pam susu..after pam marmet dah. tp ad ketul kt breast

bila pegang sakit.. dah urut, dah tuam still sama je...tak berubah.. baby df kdg2 je sbb dia baru nk belajar latch...baru 22 hari..dy lahir 36 minggu..minum campur fm dan susu ebf#firstmom

5 Các câu trả lời

Pump or marmet tu ikut cara yg betul tak? Sampai breast rasa kosong tak? Saya pun sama situasi mcm sis tp saya tak marmet sebab mcm tak effective for me. Saya tuam & pump sampai breast rasa kosong. Baru lega. Tu pun saya tuam guna air suam je baru melimpah keluar susu, tak guna air sejuk then air suam sbb pun not so effective for me

10mo trước

Berapa lama awak pump per session?

marmet pun boleh juga susu keluar kan. mmg leceh tapi tu yg betulnya. pam mmg cpt tp sakit masih ada. sy dh buat silap mcmni sblm awk buat.

terbalik awk buat ni. patut tuam dan marmet sahaja. pam tak selesaikan masalah ketulan tu.

10mo trước

sy pam sbb baby sy masih xdpt latch... sy terpaksa pam, letak dlm botol bg dia minum..

sy tuam, marmet, dan pam. alhamdulillah menjadi. tuam je lama2 kat ketulan tu

rendam dgn epsom salt. lepas tu marmet. teruskan df