Buka buku pink

Biasanya weeks berapa buka buku pink? Doc swasta cakap awal sangat nak buka 9weeks. Confius. #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp

12 Các câu trả lời

Ikutkn nurse ckp sblm 12w..tp booking dulu appointment tu kt kk.. Nnti nurse akn bg tarikh untuk buka buku pink tu.. Sy pn dah 11w hari ni, buku pink minggu depan baru buka sbb nurse bg tarikh lmbt.. Xde masalah kalau nurse bg tarikh lmbt, jgn kita yg pg booking lmbt.. Nnti nurse marah

9mo trước

Ha ni betul... dorg bg tarikh yg sesuai..kdg awl2 pon dorg bkn scan sgt...sy booking dlu xde scan pon kt kk..sbb dh ade scan dr private..next tca bru scan...radiasi ultrasound tu kne amek kire jugak...nk2 yg jnis boleh dgr heartbeat bby...nmpk biase, tp ade effect pd bby ye kwan2

Mula2 sy pi kk 5w. Scan xnmpk apadoc bg lg 2mggu utk scan. Ada heartbeat br blh buka. 7w scan lg nmpak kantung saja, doc bg lg 2mggu. Alhamdulillah semalam scan 9w+ dh nmpk baby n ada heartbeat terus buka buku. Cuma doc pesan kalau ada bleeding or sakit perut terus g hospital

saya 8w Dr dah mintak bukak buku pink but kol kk sampai skrg xdpt2 sampai la saya dh nak masuk 11w skrg ni. last saya g kk minta date pun still xdapat juga cakap nurse akan kol untuk bagi date utk datang bukak buku 😵‍💫

9mo trước

Sabar je la..klau xde ape2 mslh...ikut je tarikh dorg bg tu..bkn kite sorg je mngandung..ramai lg amek turn nk bukak buku tu..biasa sblum 15w dorg dah bg tarikh..klau ade msalah kandungan, pegi la emergency terus. Easy. Stress2 pon x gune..effect bby pulak

Biasanya 10-12w..xyh risau sis..ikut je tarikh kk bg..melainkan klau ade bleeding, pegi la check trus kt emergency...sy pon dpt tarikh bln 1 nnt..ckup 12w..

9mo trước

wokeyh sistur

haa sis mmg awal sangat tu, sy tahun lalu 16week baru buka buku pink dkt swasta, kalau kk mybe dlm 8week keatas camtu

9mo trước

ye keee. sebab baca dalam apps ni, ada yang buka seawal 6weeks. risau kita ni. dah la alahan teruk

sya buka buku pink 6week . misi pom ckp bagus sbb bole pantau dri awal pregnant.cuba tnya kk berdekatan sis

9mo trước

doc swasta kata awal lagi. pi KK tadi nurse ambil no fon dan alamat je. pastu suruh balik. kandungan dah 9w kalau ikut last period.

buku pink blh buka kandungan dlm 8w-12w. sy bukak hari tu 8w nurse kata awall bukok 🤭

9mo trước

Mmg awl la..biasa 10-12w

buka je dekat klinik kesihatan 9 weeks da boleh bukak sangat tu

9mo trước

doc swasta kata awal lagi. pi KK tadi nurse ambil no fon dan alamat je. pastu suruh balik.

Doktor kata berapa weeks baru boleh buka?

9mo trước

kitanya risau nak tahu baby okey ke x

kmarin saya 9w KK dah buka kn buku pink

9mo trước

Klinik kesihatan