Episod 30week

Bermula lah episod susah tidur sebab baby asyik sedu dlm perut, kerap bangun kencing, lenguh dan penat mengiring masa tidur. Allah seramnyaaaa baca pengalaman mommies bersalin kat tt. Tapi tak sabar nk bersalin sebab nak lepas cepat2 sakit bersalin & jahit tu. Ada tips bersalin tak koyak & gunting?

1 Trả lời

sye 1st mom, memg Dr yg gunting kn.. Jgn tkot mommy.. part gunting tu x rse pun sbb sakit contraction lg dasyat.. elok la Dr guntingkn dr tkoyak sendri mse meneran tu.. Bersalin memg sakit, belajar kaedah pernafasan & kaedah meneran yg btol sgt2 mbantu mse kelahiran nanti.. gudluck mommy!

4mo trước

Betull. Sy sebelum pecah ketuban pun tak boleh tidur sebab sakit contraction yg kuat. Nurse cucuk ubat tahan sakit pun tak jalan. Lepas pecahkan ketuban lagi mcm org gilaaa dia punya sakit 🤣🤣