Air Gula & Berat Naik

Berat saya naik 6kg (26W) dan kena minum air gula. Air gula perisa strawberry sedap sangat, result pun dah keluar - tiada GDM. Sekarang saya tengah diet suku-suku separuh. Harap maintain sampai 9 Bulan. Dan dah turun 2kg, cut manis terus. 2nd trimester fasa selera makan membuak untuk saya. Tahniah kepada mummy yang berat naik 1-2kg sebulan✨ #sajaborak

8 Các câu trả lời

sy pun 25 weeks, sejak hilang morning sickness selera makan tu fuhh, sebulan naik 3kg 🥲 nurse risau nt tiba² tekanan darah tggi ja. lusa nk cek 2nd gdm , hrap x sangkut gdm 😅 sy mkn nasi bnyk,minum manis,mkn waffle, bun².. susahla nk diet, ada ja idea mknn dlm otak.. xdpt makan sedih pla 🥲

1y trước

Saya pun doktor dah pesan, kalau naik lagi kena minum untuk kali ke-2. Sekarang makan 3 kali sehari je, nasi pun tak bertambah(seksa rasa) Minum manis pun 2 hari sekali, makanan lain tahan sungguh-sungguh. Makan buah jambu kosong / jagung kunyah-kunyah.

26w berat naik 3kg je. makan hati2. sebab ada gdm. ye second trimester rasa nak makan je keje. tp masih dalam portion. jarang makan luar so senang tengok portion. tu pn buat portion sikit2. ada jugak terlebih makan tp esk bertaubat kembali hehe

sy pulak risau ni. susah nak control😩. hari tu 4kg naik in 1 month. terus nurse suruh minum air gula. try to maintain tapi nak masuk week ke-25 ni hampir nak ke 3kg. esok pulak check up. macam mana niiiii

1y trước

Faham! Faham sangat, nak cuba cut manis pun rasa macam tak makan sehari. Minum air 2 liter pun tak rasa apa, nak juga makan

jaga makan sis. bahaya sgt naik berat mcm tu. jiran sy,suka makan manis². tak ada gdm. tp bila bersalin,baby 4kg++. sy pula ada gdm,diet LCNS dan berat turun masa pregnant. baby keluar 2.75kg

@Nik Iman mksud sy minum air gula ntk kdua kalinya rabu ni. first haritu x sangkut gdm. oleh sbb ada obesiti skit, so risk gdm tu ada, doc suruh minum air lgi ntk 25weeks.

sye before pregnant berat 39kg😂 , skrg 25week berat dah 49kg ..risau jugak bru 25week naik 10kg dah ni , ada lagi 15week ni nk tunggu bersalin😅

Sy badan kecik. Before preggy berat 43-44. First preggy naik 45 then drop 44 balik. Masuk 2nd naik 47 je even selera makan 😥

kita sama sis..berat bnyk naik,nk buat MCM mna asyik lapar je huhuu