Anak dh 1thn10bln tapi berat masih 9kg. Boleh bagi supplement tambahan ke utk bagi dia selera makan?

Berat hampir masuk line kuning dah. Risau pulak

2 Các câu trả lời

Anak sy berat tak naik byk sblm ni. Mkn sikit2. Sy bg appeton baby drops ms bwh 1 tahun then move to appeton with lysine for kids. Skrg tgk nafsu mkn dia cntk. 8 sudu besar nasi pun hbs mkn. Berat naik 0.3-0.8 compare 0.1 before. Dia pun jenis aktif. Sy bg appeton sbb anak lps divaksin pneumoccocal kerap selesma dan batuk. Tiap bulan msti hingus melelh n batuk. Sblm vaksin, xde oula dia masalah tu. And after taking appeton, dh 2 bulan xde selesma. Tp batuk sometimes sbb mslh kahak berlebihan

boleh dptkan nasihat dan tnyakan pada pakar pemakanan kanak² atay dr sis , untk mengetahui vitamin apa yg sesuai dgb umur anak ...