kuantiti mknn bayi 6 bulan

Berapa sudu perlu diberi utk bayi 6 bulan?

5 Các câu trả lời

Xperlu byk.. Sbb utk permulaan, kita nk tgk lps mkn, proses pencernaan (berak) dia ok tak. For me slagi dia xberak lps mkn, i akan stop dulu bg mkn. I bg susu sj. Until dia berak, dlm bentuk yg elok.. Boleh sambung bg mkn.

Depend pd size prut ank mcmne.. try dlm kuantiti skit..klu ank nk lg..means dia nye prut xckup dlm kuantiti yg d beri pd awlnya.. stiap bby berbeza kuantiti pmknn yg d ambil ketika mkn..😉🤣

Mama boleh ikut chart berikut. Parenting tips: https://learning.covoji.com/growth/growth-mindset-parenting/

trgantung klau ank rsa nk lgi kena agk jelah tuk prut c baby

Dalam buku baby ada di beritahu tentang kuantiti yg perlu.