asalamualaikum saya nak bertnya ank sy najis nya berdarah dan berlendir apa kah masalah nya

8 Các câu trả lời

Anak Sy pun berak berdarah, tapi hari ni 1 hari 4kali berak warna coklet hitam + kuning, last berak kuning campur darah, nmpk mcm dah bermerah, rasanya melecet dlm agaknya, erm harap bgitu lah tak ada. Lah luka lain dlm ghisau, tapi anak mcm biasa susu Dan tdo juga.

Anak saya pun pernah berak berdarah masa umur sebulan lebih. Doktor ckp sebab saya bancuh susu formula dia pakai air coway. Warded 2 hari pastu sambung antibiotik di rumah. Skrg saya dh beli thermal pot yg mmg boil air 100%.

3mo trước

alhamdulillah amiin2x

baby sya npk sihat dia menyusu ok aktif tak da simptom cirit birit muntah atau mngs kah, dia tdr pn ok kcuali nak menyusu tu dia bru nak mngs, sebab ank aku skg ni aku bgi susu formula je bcause susu bdn tak ckup.

sembelit/cirit tak? kalau berlendir most probably ada infection, berdarah sebab ada luka somewhere. kalau tak nampak luka, risau dari dalam. bawa jumpa doktor ASAP ya.

dia brlendir tp tak byk drh tu pn tak byk cuma asal dia meragam atau pksa nak buang angin atau buang najis dia akn mula berdarah

Wslm.. masalah susu kut cuba tukar susu laen or usus dy x elokk

mohon rujuk pada doktor untuk doktor check terus apa masalahnya