Kurang minum susu

Bayi umur 3bulan 20 hari memang peel dia kurang minum susu ke? Ada tak mommies yang sama dengan saya? Lebih masuk tangan dalam mulut dan suka main air liur. Bila nak bagi susu je taknak buka mulut, dah siap tukar susu dan puting tapi masih sama. Kadang kalau minum susu pun 4oz tapi dalam masa 4/5 jam atau lebih. Sehari minum dalam 4 atau 5 kali sahaja. Risau berat anak tak cukup je 😭

2 Các câu trả lời

Bby sy suka masuk tgn dlm mulut, main air liur. Tp minum susu xde mslh..sbb mmg dia akn nangis klu nk susu 😅. Rasanya sis kena try skin to skin, check mulut dia kot2 ada benda yg dia xselesa.

sama sy pun risau org da tegur badan dia susut 😭

2y trước

sblm ni fully bf. msok 3bulan try pakai susu fm(similac soya pstu rashes naik tukar g frisolac pun msih rashes naik) stop fm n teruskan bf je. hrtu 3bulan 5.7kg skrg xtahu lagi. tgu timbang esok