Muntah susu berketul

Bayi saya da 5 bln. Dia dari lahir suka muntah susu. Tapi sampai skg. Da 5 bln da. Dulu x risau. Sbb org kata normal. Skg ni da start risau. Sbb dia da bole tiarap. Kesian tgk tiap kali tiarap mesti muntah. Muntah berketul pula tu. Ada x yang baby dia mcm tu?

7 Các câu trả lời

sya orang Indonesia,bagi kami baby bawah 1 tahun. biasa tu kerab mintak, sebb bagi kami, baby bagus klau muntah,baby sehat,lgi klau muntah nampak macam lendir2,lagi bagus, biasa akan hilang dengan sendiri dlm 9/10 /11 bulan umur Baby, normal bagi Kami. cuma klau kerab muntah,kena jaga bahagian leher baby. takut leher merah2 jadi luka2.

normal puan, biasa akan hilang umur baby 10/11 bulan. cuma kena jaga, bahagian leher baby, takut merah jadi luka2. normal tu. anak sya muntah dri lahir, sampai sekarang dh 4 bulan 8 hri, Baby sya.

8mo trước

Tu la ramai ckp normal. Tp start risau sbb dia da 5 bulan. Lps tu tiap kali tiarap mesti muntah. Smpi takut nak bgi dia tiarap

Salam puan. Berdasarkan pengalaman saya. Bayi bawah 1tahun senang muntah susu. Normal. Tp kalau lebih umur 1tahun perlu jumpa dr. Takut ada masalah dgn gut dia. Terima kasih.

maaf nak tanya, puan bagi susu badan ke formula,, anak saya minum susu formula selalu jeluak, tpi bila saya tukar susu formula lain kurang jeluak dah

normal,PUAN, jangan risau, biasa tu, kena jaga bahagian leher baby, Takut merah nnti jadi luka2 selalu sapu lotion, normal ya.

Sis ada bawa jumpa doktor tak? Doktor cakap apa? Lama sangat tu kalau dah 5bulan asyik muntah susu…

8mo trước

Pernah bawa jumpa doktor masa dia 3 bulan. Doktor kata bnda tu normal yg pntg berat naik. Berat dia tiap bln mmg naik.

Sebelum ni pernah refer doktor tak?

8mo trước

I see, faham. Saya suggest awak follow up doktor je. Pengalaman anak saya sampai usia 6 bulan dan normal.