Resepi

Bayi saya 5 bulan 6 hari so boleh tak sharekan resepi untuk 1st time introduce makanan dekat bayi saya.. Terima kasih

6 Các câu trả lời

Untuk start mkn sy bgi baby bubur kosong je.. Tu pon buat cair2 sikit bgi byk air supya bby senang nak hadam n nak berak nanti xde masalah.. Sy pon kasi baby makan umur dia 5 bulan atas arahan doc..

buat bubur kosong dahulu utk beberapa hari.Selepas tu br mula letak brocoli or carrot. Perhatikan ada x baby alergi, kalau tiada apa2 blh terus add isi ayam..

bby start makan 6 bulan..buat bubur nasi kosong je dulu..pstu baru cmpur sayur,lauk dan sedikit minyak..

boleh join group kongsi idea masakan bayi d fb..sangat membantu

Paed yang recommend ke babybbole start makan umur 5 bulan ?

4y trước

Tak, saja tanya awal untuk preparation..baby dah 8 bulan pun sekarang..start solid 6 bulan

Baby start mkn by 6 months