Perkembangan bayi 4 bulan

Bayi saya 4 bulan 15 hari masi belum boh meniarap sendiri...normal ke? Biasa berapa bulan baby boleh balik badan utk meniarap dgn sendiri?#ingintahu #bantujawab #SeriusTanya

2 Các câu trả lời

kerapkan tummy time & masa tummy time buat time lepas mandi sambil ii tuu urut urutkan belakang & kaki. jangan selalu pangku anak. letakkan anak kat bwh supaya dia cepat tiarap. hehe

normal. parents buat tummy time, exercise kaki tgn dia. klu nmpk dia nk cuba pusing, bantu dia. lama2 dia blh buat sndri..tp pastikan dia pandai kalih muka ketepi.