Bayi tak membuang

hi, bayi saya 1 bulan lebih tak berak normal ke? dah 5 hari tak berak.. baby menyusu badan & fm 🥹

10 Các câu trả lời

sama dengan bayi saya. sebulan lebih. tak berak. hari ke 5 baru berak dan banyak. jumpa doktor, doktor cakap normal kalau fully breast milk. kalau campur , doktor nasihatkan stop bagi formula and bagi full breast milk kalau susu banyak la. sebab susu badan senang hadam jadi baby amik semua nutrients tu untuk nak membesar. lagi satu, kalau baby tak meragam, tak demam, perut tak keras dan banyak kentut maksudnya tu ok je. tapi kalau nak lebih sedapkan hati better consult doktor

anak saya pernah tak berak seminggu,umo sebulan lebih. saya cmpur susu bdn dan fm (fm bgi dlm 2oz or 4 oz dlm sehari. skrg tgh cuba fully bf) alhamdulillah misi kata baby okay je bila cek di kk. asalkan mommy kena alert dgn baby. kena selalu pantau perut baby kembung @ keras tak, kentut selalu ke tak, baby tak menangis @ meragam. kalau semua okay insya-Allah baby okay. apa2 pun kalau risau, better pi jumpa dr lagi2 kalau first mom sbb semua benda baru utk kita kan?

anak saya sejak kecil pun susah nk berak. kadang tu sampai 10 hari tak berak. masa pegi checkup kk bgtau doktor. tp doktor kata tak apa sbb baby fully bf. kalau nk senang berak blh Cuba senaman ala2 kayuh basikal tu utk baby tiap2 kali lps tukar pampers n bubuh minyak perut. utk minyak perut sy sarankan jenama najlaa. mmg menjadi alhamdulillah

4mo trước

lps letak buat urutan iloveyou sambil kayuh2 basikal. biasa sy buat mmg baby akan berak hari yg sama

i ada tanya dr sbb baby i sebulan lebih pun tk berak 3 hari dh fully breastmilk. dr kata its normal, boleh jadi sampai 2 minggu tk berak. asalkan kentut, baby tk meragam teruks.

Munkin takthan susu formula, sis urut buh minyak bnyak2 kat perut ngan betis, urut n buat senaman kaki mcm bawak basikal tu inshaallah lpstu trus poo poo

4mo trước

baby sya 2bulan lebih harini masuk 8 hari jg tk berak tp sllu urut perut n buat senaman kaki tu still juga tk berak mcm mna ye? tp perut dia lembut ajela

Maaf tanya ye puan kenpa mix kan susu ye ? Sebb bby bru umur sebulan kan ? Maaf ye bertanya

xboleh biarkan. kena check kt doc. kalau sehari je boleh trima. 5hari xboleh.

kalau susu ibu normal rse tak berak lbih 5 hri ,tapi susu fm kne sllu berak

better p check la sbb da 5hari ,risau sembelit .

綺羅々愁大