Bayi berusia sebulan,berapa oz susu formula kita kena bagi?

Bayi nb#firstbaby

2 Các câu trả lời

memula try bagi 2oz dulu and tgk kalau dia nak lgi tambah lgi 2oz..so kalau selalu dia asyik nak tambah je selain dri 2oz tu next time nak bgi susu terus bagi 4oz.. dulu bby sye 2oz je lama sikit dia dh rsa mcm tak cukup sebb perut bby ni makin lama makin besar sikit so skrng bby sye minum 4oz

Usually dkt tin susu ada serving suggestion. Mcm anak sy minum novalac. 2oz, 8x sehari.

1y trước

berapa kerap ya? sebab saya bagi susu formula 2oz + susu badan... baby nak setiap sejam atau sejam lebih..risau jugak nk bgy bnyk2 tpi dia menangis nk susu 😅