Belum Tumbuh Gigi

bayi girl saya dah nk masuk 8 bulan... tp masih belum tumbuh gigi .. bayi saya nyusu badan sahaja . adakah normal ?? siapa² ada bayi situasi mcm ni?!?

518 Các câu trả lời

Anak saya da ada 2gigi ..nk masok 8bulan da, tp belum merangkak.. mengesot aje die, sikit2 ada angkat punggung.. panjat laju je pastu berdiri.. Sabar sis, semua lain2 cara membesarnye.. Ada cepat, ada jugak lambat.. 😊

3mo trước

Anak sy 8bln 15hari 6btg dah. 2btg lg otw. Sian asyik basah je baju 😣

anak saya 8bln 21hri.bru sminggu lps nmpk gg sbtang keluar sikit..mgu ni dah keluar sbtg lg.. mula risau juga.. tp jgn risau..bby akan tmbh gigi antara 6-10bln..klau xnaik gigi slps tu boleh la jmpa doktor.. janji anak kita sihat sis. anak sy lmbt gigi keluar..tp skrg dia dh hmpir nk bole bdiri dan bjalan..anak sy mula menerap 4bln dan merangkak 4bln stgh..msk 5bln dh boleh memanjat, blm kira bab berat dan mkn..yg lain elok..mkn plk susah..berat susah naik..takpa sis janji anak kita sihat, aktif, ceria..

mmg kalau nyusu badan gigi lmbat tumbuh ya? ank sy 8+month blom ada lgi... abg dia dlu full FM 5+months dah tmbuh gg.. skrg 6yrs dah 2batang gg susu luruh... tu pun gg kekal dah tmbuh bersusun kt belakang bru gg susu longgar n lucut 😅

2t trước

x jgk awk...stengah baby full bf pun 6bulan dh tumbuh gigi...ank menakan sye 10bulan lebih blum tumbuh tpi dya susu formula....klau sya pulak ank sye gelap 8bulan tumbuh gigi pertama selepas seminggu tumbuh gigi ke dua skrg ada 2 btg gigi bwh dh hehe...sya pun full bf jgk

Tu normal pada baby..bergantung pada pembesarannye...anak sy yg no2 4bulan dah tumbuh gigi...tapi kesian pada maknya yg BF...skrg anak sy dh masokk 6bulan dye mcm xnk BF dh more pada susu fomula...btw bersabar yerr sis...yg penting jage kesihatan anak dan ikuti perkembangan anak...biar lambat asalkn sihat dan membesar dengan normal amin...

3y trước

Awak guna susu formula apa tu?

anak saya 8 bulan 11 hari, belum tumbuh gigi juga. Anak saya tak bf,minum susu formula je. Normal je rasanya tu sis. perkembangan bayi ji berbeza beza. Anak saya merangkak dah laju. Sekarang pon dah berangan berdiri lepas2 tangan dah. Kata orang biasa salah satu dulu. Kadang kalau merangkak and proses nak berjalan tu cepat, tumbuh gigi dan proses nak bercakap tu lambat sikit. As long as anak sihat tak sakit apa okay je

sama lah sy pun anak dah 9 bulan masih x tumbuh gigi... kot yg lahir tahun 2019 memang lambat tumbuh gigi kot. 😆😆😆😆

2t trước

komen ni 4tahun lalu

Anak saya baru masuk 8 bulan.. Sekarang kuat menjerit pula bayi saya masa bermain.. Sebelum ni x pernah lagi macam ni.. Normal ke bayi saya macam tu?

4mo trước

Ehhh sama! Suka btl tgk itik quack lps tu menjerit

Means baby tu sihat, sbb slalu bgi susu bdn, slalu klo yg tumbuh gigi awal ni maybe sbb kita dh bgi baby mkn mknn mcm bubur @ mknn baby.. tu sebaiknya elakkn lh.. Klo baby tumbuh gigi awal sgt pun tkut kita yg xnk bgi baby susu bdn nntt sbb dia duk gigit2 😂 .. unless awk bgi susu bdn guna botol sbb nk elakkn baby gigit2 tu.. Jdi boleh la baby mkn mknn biasa utk tingkatkn pertumbuhan gigi 👍🏻

Hello Ladies, Honestly you just need to investigate or spy on your partner’s daily activities by hacking or clone his device and monitor who he call or text on the site and apps like Snapchat, tinder and more because men are so good on deleting conversation call logs. You can reach to this professional hacker for help on email at hackerspytech (@) gmail com tell him I referred you thanks

Ank sy cepat.. smlm genap 8 bulan.. Dy start klua gg masa 7 bulan.. Molek tu sengih tayang gg 2 batang.. Tapi tiap kali dy tekup muka kat paha or bdn.. Terasa kecut seluruh perut sbb tkot dy menggigit.. Buat masa skrg Alhamdulillah blm lagi.. Fuhfuhh😌

2y trước

Yaii kta sma, 😁