Barang extra yang u perlu bawa and u actually need especially bersalin dekat hkl 😉

Based on my experience 😉 1. Extra Pad * before bersalin ( pakai normal pad je ) -sebab u tak tau berapa lama u kena tahan -for extra hygiene sebab setiap kali diorang nak seluk diorang akan suruh u buka panties u -kalau dah ada darah or lendir better tukar sebab takut if u pakai lagi sekali ada jangkitan kuman 2. Extra Pampers ( ni boleh minta husband u bawa lepas bersalin ) - just incase diorang tahan u and anak u lama , so u really need extra pampers 3. Better pakai pad ke pampers ? ( lepas bersalin ) - Diorang tak kesah u nak pakai pad or pampers as long as u ada pakai je 4. Powerbank - IS ACTUALLY NEEDED , bawa 1 je sebab sini so far diorang bagi cas phone tpi u will need powerbank especially duduk kelas 3 sebab kalau u dapat katil yang jenis jauh dengan plug sangat leceh nak bangun 5. Mini Fan YES YES TOLONG BAWA KALAU U TAKNK BERPELUH TIME TIDUR 6. Jajan it’s up to you , kalau jenis senang lapar time malam please bawa sebab sini dinner pukul 6:30 ya 😉 7. Extra Bantal tngok keselesaan diri sendiri , kalau jenis tidur kena ada 2 bantal please bring extra 8. Headphone/ Earphones? Bawa la 😃 tolong jangan ganggu jiran sebelah katil dengan suara bising 😭 especially kalau ada baby sebelah

1 Trả lời

👍🏻