Assalamualikum , tips naikkan hb😌

Baru nii saya p kk hb low 9.8 , ada tips dak nak naikkan hb ..#ingintahu #pleasehelp

26 Các câu trả lời

dulu Sy mengandung anak pertama,Sy pun low HB..lepas Sy Makan ubat iberet, Naik cepat HB Sy,kena puji oleh nurse trus hahaha

2y trước

ubat iberet tu kita beli sendiri atau kk yg bg ye .. pastu klau mkn iberet tu kne stop ubat zincofer dri kk ke

makn buah jambu batu,atau buah delima...atau apprikot sya masa prggy dlu mkn ni jr...ni pun dokter yg bagitau ..

Makan hati lembu, bayam Brazil, mknn yg cepat naik darah. Tapi jgn ambil mknn or mnuman jenis kafien. Nnti xboleh nk serap..

2y trước

tq sis 🥰

Makan ubat apa? Dah try makan ubat dgn air masam2 tanpa gula? Caffein, milo elakkan tak?

mkn kerang... sayur hijau.. bayam.. kurma.. minum susu.. cube la ye..

elakkn kopi, teh, milo, coklat .bnykkn mkn jmbu batu n anggur hitam ...

makan ubat sangobion kat farmasi ada jual. makan sebelum tidooo

saya mkn zincofer KK bg. mkn sebelum tdur. n kurangkan caffein.

Rajin mkn jambu batu, delima. In shaa allah. Membantu sngat.

Jambu batu, fav saya 😋 Jangan skip makan ubat kk