First time, takut

Baru lepas ambik test.. ambik beberapa kali sbb x percaya. & auto rasa takut.. takut ada yg salah makan yg tak boleh makan ke.. advice dulu mcm mana nak jaga kandungan yg awal sgt ni 🥺 skrg symptom mcm period.. rasa x selesa kt bawah dan skit blkg

First time, takut
3 Các câu trả lời

Saya baru 5w prgnant balik, lepas gugur bulan 4 hari tu, kandungan 3 bulan, masa prgnant first hari tu saya sllu sakit perut bawah, n spotting keja kluar smpai pergi klinik, doc bagi ubat kuat rahim, and doc suruh bnayakkan bedrest. Yang second ni, tak kluar ap pun, spotting ap, smpai kata kat hsbnd mngandung ke tak ni, saya pun beli clear blue test naik 2-3. Bagi pengalaman saya, banyak kan bedrest, and jgn buat keja terlmpau kuat, acid folic tu jgn tinggal, kalau makanan apa sis boleh search kat bahagian nutrisi di apps ni, and kalau makan sis boleh try2 kalau tak boleh makan, jgn makan yaa. makanan bersifat tajam cuba elakkan. Insyallah semoga kandungan sis baik baik saja

Sis sama mcm saya awal bulan lalu first check dah naik “pregnant 2-3”.. hehe InsyaAllah smoga kandungan baik2 saja .. jgan buat keje berat.. bnyakkan rehat. Normal je sakit pinggang sakit blakang saya masa awal2 haritu pun mcm tu.. lagi 2 minggu sis blh pg scan dah.

Elak kerja2 berat. Mkn folic acid seawal yg boleh. Mkn healthy food.