Perlu ke nak bwk bedak baby, spray air, barut, myk telon semua kat hospital? 😅Mak mertua suruh 🤣

Barang baby

10 Các câu trả lời

Bawak barang basic je, baju untuk bby pakai lepas bersalin, pampers , wet tissues. Lepas tu bawak baju baby satu set nk balik dgn kain bedung and topi. Pengalaman saya lah. Sebab sy tk pernah lama dekat hosp lepas bersalin. Satu malam je dah balik. Anak kedua bersalin 2 pagi esok tghari dah discharge. Tk pon awak boleh prepare satu lagi bag extra untuk bawak baby yg lain tu. Just in case lama dekat hospital kan. Stndby bag tu dalam kereta. Barut tu tk payah sebab nanti susah doc nk cek baby. Bawak sehelai untuk pakai kan waktu discharge je 🤭 panjang pulak reply nya.

bedak tu tak perlu pun sbnnaya. spray air bagus. bawak sekali wet tissue. saya cuci berak anak guna wet tissue dulu pastu guna botol spray isi air paip utk bilas. lagi bersih. abb kalau guna full wet tissue nnti ada baby kulit sensitiv naik rash. atau taknak guna wet tissue lgsg pun bagus. lap guna kapas muka kita cuci mekap tu, minyak telom pun ok bole standby. stokin kita jgn lupa bawa kalau kaki sejuk pastu minyak panas utk kita

7mo trước

Tq sis. Byk bantu..

sya bwk semua. ntah kenapa. teruja sgt kut 😅. tpi Semua tu berguna untuk sy kecuali bedak. ank besar skit bru pakaikan dia bedak sbb berdebukan tkuk xsesuai. just sapu losyen je.. dpt baby je terus sy guna brg yg sy bwa ☺️

7mo trước

Yeke? Ok tq sis 🩷

ntahla..mcm sya dok 5hari msa 1st lahirkn ank tu..sy bawak minyak je..tp ada satu hari tu nk guna spray air tu..sib baik jiran katil ada bawak..berguna jgk rupanya.. yg bedak,barut tu pki kat rumah je nnt

minyak telon, pempers, tisu basah kena standby lebih sikit sis. takut anak kenapa2 ...kita pun tak boleh jangka ,,nak tunggu suami hantarkan pun ada time2 masa melawat susah juga nak tunggu lama2

Tak payahhhhhhh😂 Barut tu maybe boleh bawak, pakai masa nak balik je nanti. Bawak kain kecik untuk lap2 baby guna air je. Sabun, bedak sume tak payah..baby balm untuk sapu perut baby boleh bawak.

saya bawa minyak telon je. takut bby kembung perut ke ap. and tisu basah tukar pampers bby nnti. sebb doc akan bagi balik bila bby da berak kencing.

Bawak wet tissue , minyak telon and barut . Bedak tak payah . Bedak tak elok untuk baby.

mil sya siapkn bwkkn pggn,cawan n sudu lg untk mnantu dia ni..tp xguna pn...

Tak perlu