Saya nk tanya acid folid tu korang stop bila week ke berapa pregnant atau teruskan shgga bsalin?

2 Các câu trả lời

acid folic i start makan bila i tau i preggy, tu pun minta dkt doktor masa checkup 6 weeks camtu. hovid kot nama dia i dh lupa tp brand tu buat i mual sgt sgt muntah air. tukar obimin baru ok. kalau dah amik ubat doktor bagi, nak tambah supplement sendiri cam shaklee ke blackmores ke during pregnancy consult doktor dulu ok. kalau after pregnancy pun boleh consult dgn doktor either dekat hosp atau klinik sbb dosage brand lain lain

3mo trước

i tak bersalin lagi sis. 3 bulan pertama tu maksudnya? ye ubat doktor bagi tu kena makan sampai habis pregnant 40 weeks jangan skip. after pregnant i plan nak consume multivitamin for breastfeeding mom yang blackmores tylu

orang kata kalau makan folid acid nnti anak besar ye masa bersalin..so I xtau benda tu btl ke X..anak U bersalin keluar berapa kg?

3mo trước

anak besar masa bersalin ada banyak faktor. genetik, pemakanan ibu (high sugar, high processed food, too much calories). kita hanya perlukan extra 200-300 calories shj setiap hari untuk baby membesar dgn sihat.