Rasa loya sepanjang hari tapi tak muntah.

Hi bakal mommies semua. Baru 6 minggu 2 hari loya sepanjang hari, tapi taknak muntah. Then kadang2 rasa mabuk. Nak baring pun tak selesa sbb rasa loya.

11 Các câu trả lời

Saya pun loya teruk sis. Apa saya buat setiap kali loya, saya akan sapu minyak angin kat leher & bahu saya untuk kurangkan angin & loya tu. Try cari minyak angin yang serasi sebab ada minyak angin yang kalau bau lagi tambah loya tu. Minyak angin tu jangan sapu kat perut ya. Saya selalu sapu kat leher, bahu & dada je.

samalah kita sis saya pun 6 week rasa loya ja memanjang tapi tak jugaa muntah asal ingat makanan mesti rasa nak muntah cara saya klau nak makan minum air suam barulah boleh telan atau time makan jugalah makan limau bagi masam2 sikit & makan sup2 jaa baru masuk dalam tekak

1y trước

iyaa sis tulah kadang walaupun loya paksa diri juga makan benda berkhasiat sebab kesian kat baby jugaa kalau kita tak makan try & error sis sebab badan ibu mengandung ni lain2 penerimaannya sya alhamdulillah sup2 tu masih boleh terima lagi

Sama tapi saya tahan kalau ada rasa nak muntah supaya tak muntah 😂 sebabnya kadang tu baru makan ubat atau folic acid takut dengan itu pun ikut keluar jadi saya memang cuba menahan supaya tak muntah. Memang struggle betul 😅

sama sis , aku pun loya memanjang , dari bangun tidur tu loya sampai malam nak tidur , nak mkn tak selera tp bila masuk ja makanan bole habis pula 🤭 btw aku 6week 1day

sy pun 6w1d harini . loya x brapa sgt, muntah pun tak tp perut mcm berangin je blh petang rasa xselesa.. sapu minyak angin mnum air suam. #geng6week

1y trước

sy sapu bkn dkt perut tp dkt hulu hati tu atas sikit 😅.. hihi

Biasanya rasa loya tu sbb gas perut naik.. So untuk hilangkan rasa tu sy Mkn ubat gastrik y kapur tu (MMT) baru lega sikit

Saya pon samaaa. Loya manjang. Kembang tekak bila tgk certain makanan. Muntah setakat ni belum lagi. 9week

sama lah kita sis , dia punya loya tu tengah tidur pun rasa . perut rasa berangin je .

Sama jugak. Saya 7weeks Asyik loya ja perut masuk angin tp tk boleh nak muntah

Sama sy 8week rasa loya2 tp xmuntah .perut rasa xsedap mkn pun xlalu