Ada sesiapa anak ada tanda ni tak?

Bahaya tak yer? Mcm lembut je.. Risau juga tgk.. Ni kt dada anak.. Dlu kecil.. Sekarang mkin besa pulak n ada line merah tepi mcm urat..

Ada sesiapa anak ada tanda ni tak?
1 Trả lời

mcm hemangioma ni sis. kena bagitau nurse,nanti nurse akan refer Dr. mcm anak sy no 2 dan no 3 ada tanda merah tp bukan mcm ni. anak 2nd sy ada tanda merah dekat tengkuk. sy bagitau nurse,dan nurse refer Dr. masatu Dr ada bagitau,utk sementara waktu Dr pantau tanda merah tu. kalau makin membesar Dr refer ke Dr pakar kanak-kanak. Alhamdulillah makin besar anak sy tanda merah tu pun hilang. anak 3rd pula dekat pinggang. nurse ukur tanda merah tu utk tengok kalau membesar atau tidak. sekarang anak sy dah 1th 1 bulan tanda tu pun dah takda.