Anak 1 tahun Tantrum

Bagaimana cara nak handle tantrum anak lelaki umur setahun ya? Dia selalu menghentak kepala ke dinding atau lantai kalau kehendaknya x dipenuhi,.dia juga kerap memukul muka orang..mohon sesiapa..bantu saya😭😭😭

1 Trả lời

Hi, tantrum dia ni datang secara tiba2 ke atau cuma datang bila dia tak dapat something yang dia nak? Dah refer doctor ke? Apa yang saya tau, bila diorang tantrum ni jangan pujuk dulu, biarkan dia dulu, bila dah nampak dia penat sikit baru datang pujuk. Lantai rumah dah boleh letak alas tebal2 sikit kot supaya kalau dia hentakkan kepala dia, takde effect.