Bintik2 dibadan anak

Badan baby 43 hari naik bintik2 macam dalam gambar and merah2 macam ruam. Ada bgtau nurse masa checkup tapi nurse cakap biasa sebab skrg cuaca panas, saya sapu bedak biasa dan kt muka sapu bedak sejuk sikit2 untuk nak kurangkan, ada tips lain tak ibu2 nak share? Kesian tgk sbb kita pon tau benda tu gatal🥲

Bintik2 dibadan anak
1 Trả lời

- Elak sapu bedak - Pakaikan baju yang tipis (kalau anak berpeluh, kerapkan tukar baju) - Suhu persekitaran baby perlu optimum. Tak terlalu panas dan tak terlalu sejuk. Kalau ada aircond, on aircond. - Pakaikan lotion yang mild formula. Contoh sebamed, cetaphil, aveeno, qv Harap membantu 😊

1y trước

Pakaikan lotion pun sudah memadai 😊