Tahi mata banyak

Baby umur 1 bulan lebih ada tahi mata yang banyak dan mata berair. Macam orang dewasa yang sakit mata. Macam mana nak buat ye? Baby tak nangis cuma mata ada bengkak sikit, berair dan tahi mata yang banyak. Boleh sapa sapa kongsikan pengalaman atau cara penyelesaian?

6 Các câu trả lời

Baby newborn normal byk tahi mata, picit susu badan kt mata baby, insyaAllah .. bersihkan guna kain bersih celup air suam/kapas basahkan.. n bole urutan bentuk T kt dari dahi ke hidung, urut hari2 lama2 nanti x de dah tahi mata tu.. ank newborn sy pon mcm tu awal2 byk tahi matanya nk masuk 2 bln ni da kurang2 , sy urut hari2

Klu tahi mata byk tu rsanya biasa ja cuma rajin2 bersihkn Cuma sis bgtau ada bengkak sikit kn, klu sy tanpa fikir apa mmg pergi klinik dh sis. Dh klu bengkak tu mmg x normal. Rsau ganggu penglihatan atau klu biar lama tkut makin teruk.

1 tips dari doc sye dpt..rajin picit slow2 pada btg idung antara mata..doc ckp ibarat longkang mata msih blom matang.. InnsyaAllah nnt semakin berkurang..ank sye 31 ary tp xpenah bertahi mate bnyk mcm sakit mata..try laa..

anak saya pun mcm tu gak mse newborn ,suami saya mcm urut ii sikit dekat bawah kelopak mata dia ,mcm buat urut muka lah untuk baby ,skang dh kurang dh

Letak susu ibu. Saya baru je jadi 2 hari lepas. Lepas letak susu badan kat mata baby okay dalam sehari.

lap kelopak mata dengan kain lembut dan air suam.