Tolong saya

Baby sy hidung tersumbat .. Ada cara tak selain daripada guna spray air garam tuu ?? Kesian tdo pun bernafas melalui mulut 🙁 .. #SeriusTanya

5 Các câu trả lời

Dlu masa ank 3m sy mmg pernah guna spray tu then till anak 6m dah tak de n jarang selsema truk mcm dlu…saya mandikan anak dengan epson salt + lemon…takde lemon pun xpe…kalau anak selsema je sy trus mandikan die…alhmdulilah till now jarang sgt kena n anak pun kurang meragam just normal bayi meragam…epson salt pun lpas mandi confirm anak tdur lena & release muscle dia…

Cara lain sedut kahak or hingus kt clinic. Suruh suami yg pegang, mommy tinggal kat dlm kereta sbb nanti mommy yg nangis bila dgr baby nangis. Pastu terus baik selsema anak saya sampai skrg hehe

3mo trước

haa tuu laa mmg ngis pun 😆 .. ok nti sy pegi clinic

Usia anak? Cara saya, saya guna nasal drop. Tak reti guna nasal spray. Lepas tu sedut guna nasal aspirator.

3mo trước

Sis, bedung kejap je. Kalau taknak bedung, awak atau suami pilih siapa nak yang nak sedut, siapa yang nak pegang. Kalau awak atau suami tak reti, bawak anak pergi klinik buat neb/suction. Lebih baik anak nangis kena pegang/bedung daripada anak sakit.

bby sy dh ok dari hidung trsumbat ..