Baby sembelit atau tidak

Baby sy dah 7 bulan. Haritu start bagi kentang campur dgn bubur. Then keledek campur dgn bubur.. baby berak kadang 3 hari sekali dan 6 hari sekali..najis agak pekat..normal ke? Risau sembelit

2 Các câu trả lời

Jangan karbo + karbo ade baby tak sesuai mmg sembelit teruk. Menangis dia berak nanti. Kalau nk bg bubur + sayur. Kalau nk bg kentang bg kentang + ayam. Keledek + ayam. Jgn campur dgn bubur. Try bg bubur + sayur hijau. Banyakkan minum air & susu. Bubur cairkan sikit. Tengok najis baby mcm mana. Bayi awak berak selalu berapa hari, berapa kali & tekstur najis mcm mana. Kalau lain sebelum ni tak pekat sembelit lah tu. Letak minyak setitik dua ya dlm bubur bayi.

12mo trước

Tak apa mommies, baby dah berak okay? Kalau tak okay lagi pergi je klinik ckp baby sembelit. Nanti dia bg ubat masuk buntut bg cair najis. InsyaAllah okay tu makan buah dgn air banyak banyak. Buah apple pun okay. Janji cairkan sikit jgn bg pekat makanan dia sementara ni. Try bg cair2 sikit tengok najis mcm mana. Kalau mommies puas hati dgn tekstur najis baby lepasni cairkan je sikit makanan.

karbo sahaja mmg bby sembelit. cuba tukar menu bubur dgn sayur. dan bg buah betik

12mo trước

ok..sdg bg buah betik jg hrap baby cpt la berak