Apa yang patut sy buat bila baby kena sembelit?

Baby sy baru setahun&selalu sembelit. Sy dah tukar susu n bagi mkn buah2, minum air masak tapi tetap kena sembelit.

1 Trả lời

Kenal pasti makanan yang buat baby awak sembelit. Macam anak saya makanan yang berasaskan gandum macam roti, pancake, waffle, cake, etc (any food yang guna tepung gandum)dan jagung. Dua makanan ni kalau anak saya makan dengan kerap akan jadi sembelit. Jadi saya kurangkan dalam diet pemakanan anak.