Baby diberi tengok tv

Baby sy baru 2 bln 23 hari. Mil saya macam tak senang bila saya asyik dukung anak jer. Pastu mulanya bersuara, suruh letak anak depan tv jak. Boleh ke usia macam ni anak diberi hadap tv? Alasan mil saya supaya anak tak selalu nak berkepit dgn mak nya. Mula2 saya boleh lagi terima alasan tu. Tapi bila part sy dah letak anak depan tv, tak sampai 5 minit anak depan tv terus mil saya ambik. Bkn sekali dua, tapi dah banyak kali benda ni jadi. Sakit hati sy rasa macam ditipu. Kenapa tak terus terang je nak pegang baby? Kenapa perlu guna tektik begitu nak ambik cucu dia?

1 Trả lời

Seeloknya jangan dedahkan awal tengok tv, kalau terpaksa letak sejauh mungkin dan sekejap2 je. Kalau camtu lepasni kalau nampak mil sis mcm tak senang je sis bagi je dia, cakap mak boleh tak dukung baby kejap saya nak pergi dapur ke atau apa2. Taklah kita sakit hati sgt hehe