Baby banyak kentut

Baby sy 2 bulan, malam2 waktu tidur selalu trjaga sbb nak kentut, banyak pulak tu. Dia tidur tk lena asik pusing muka kanan kiri. Lepas susu burp pun kuat & muntah macam terpercik banyak😭 normal ke? Baby susu badan.. ke susu sy ni banyak angin? Atau badan sy yg berangin. Cara tekapan pada puting dh betul. Pemakanan sy pun ok, tkde makanan berangin.. kadang2 kesian baby.. ke kne tukar formula. Haha pening #firstmom #firstbaby #ingintahu

5 Các câu trả lời

Jangan tukar susu formula. Susu ibu adalah susu terbaik. Sebolehnya bg anak susu badan lebih 6 bulan atau sekurangnya 6 bulan. Maybe baby awk overfed. Tapi lepas susu kerapkan burp dia. Ataupun buat senaman yg utk buat baby kentut supaya gas/angin dlm perut dpt keluar. 🥰

normal baby tido pusing kiri kanan. sebenar baby tido. bukan nya xtido. boleh follow fb baby language. xde istilah susu badan awak banyak angin. hisapan baby bukan pada puting kita tapi kena melekap pada areola kita.

jgn la tukar formula, susu ibu tu mcm dh hak baby tau, susu ada sbb baby ada.. rutinkan urut baby exercise baby, pastikan nyusu baby tu time dia lapar, bkn tiap kali nangis je sumbat susu

Sama macam saya alami sekarang 😰 semalam lepas muntah dia ok terus tak lama lepas tu baru tidur lepas lama tak tidur.. maybe baby tak selesa sbb overfed..

Overfed mungkin